Hoe werken uw collega's?
We presenteren je tijdens dit webinar de resultaten van een uitgebreide bevraging bij meer dan 640 Vlaamse freelancers. Je ontdekt hoe andere freelancers werken, wat hun bezorgdheden en troeven zijn, hoeveel klanten ze gemiddeld hebben, enzovoort. Bovendien krijg je ook tips, op basis van het onderzoek, die je helpen bij je werk als freelancer.
Door Simon Gryspeert, coördinator @ Love to be Free
Afgewerkt.

Met plezier verkopen én betere resultaten, kan dat?
Graag doen of niet, één van je belangrijkste taken is verkopen. Je overtuigingskracht is dus cruciaal om een mooie omzet te halen. Tijdens dit webinar gaan we in op het verkoopgesprek en hoe je daar vaker een succes van kunt maken. Hoe omschrijf je de dienstverlening? Hoe ga je om met tegenargumenten? Hoe breng je de prijs aan? Welke vragen stel je? Hoe stuur je het gesprek naar een deal?
Door Fabienne Van den Haute, trainer @ Mood Management
Afgewerkt.

10 tips voor een succesvolle overstap
Ben je actief in bijberoep en ben je aan het groeien? Denk je er aan om de stap te zetten naar het hoofdberoep? Of twijfel je nog? Voor je de stap zet, raden we aan om een aantal vragen te stellen. Hoe beter voorbereid, hoe succesvoller de omschakeling. In dit webinar zetten we de voor- en nadelen van ondernemen in hoofdberoep op een rijtje. Aan de hand van een reeks tips en tricks stomen we je klaar om de juiste beslissingen te maken.
Door Veerle Boon, Startersadviseur @ UNIZO
Afgewerkt.

Hoe klanten aantrekken via LinkedIn?
4 op 5 freelancers is actief op LinkedIn. Het is met veel voorsprong het grootste professionele sociale netwerk. Leuk, maar. doe je er wel iets mee? Of 'zit je er gewoon op'? LinkedIn heeft heel wat meer te bieden dan louter connecteren met je contacten, je kan het bijvoorbeeld inzetten om heel gericht nieuwe klanten te vinden. Ontdek tijdens dit webinar hoe je ervoor kan zorgen dat je LinkedInprofiel een klantenmagneet wordt.
Door Greet Bunnens, personal branding expert @ YouBrandBuilder
Afgewerkt.

Wat is de juiste prijs voor jouw dienst?
Over prijsbepaling bestaan de wildste theorieën. Tijdens dit webinar bouwen we een goede redenering op over hoe je voor jezelf een goed tarief kan vastleggen. Wat tel je mee in de berekening, en hoe waardeer je kwaliteit? Hoe communiceer je hierover en hoe verdedig je die prijs? Wat met korting? Wat met goedkopere concurrentie? Bert Pieters is ervaren spreker over dit onderwerp én schreef een jaar geleden dit massaal veel gedeelde opiniestuk over tarifering: http://www.demorgen.be/opinie/kan-wie-subsidies-krijgt-zelf-eerlijke-bedragen-betalen-aub-bdcdc6d1 /.
Door Bert Pieters, founder e.a. @ Dift, De Invasie
Afgewerkt.

De beste quick wins om snel aan een job te geraken
Nooit fijn als freelancer: vaststellen dat je de komende maanden toch niet zó veel werk in de agenda hebt staan. Altijd fijn: als je dan ergens snel een bijkomende opdracht kan binnenhalen. Zelfs al is het maar iets kleins, het is beter dan niets. En wie komt er een grotere vervolgopdracht uit voort? In dit webinar overlopen we een reeks gekende én originele manieren om snel aan een freelance job te geraken.
Door Lieven Van de Velde, ervaren freelancer en coach @Youniverse
Afgewerkt.

Snelcursus snellezen
Word je ook constant bestookt met informatie? Mails, vakliteratuur, tijdschriften, . die je eigenlijk zou willen lezen maar waar je niet toe komt? Tijdens deze webinar krijg je een introductie tot 'Power Reading', een breinvriendelijke snellees-methode met als doel de leessnelheid te verhogen, het leesbegrip te verbeteren en datgene wat men leest langer te onthouden. Via deze techniek kan de leesvaardigheid met een factor 3 verbeterd worden omdat het zowel op de leessnelheid (meer leesvoer), het leesbegrip (meer opname van wat men gelezen heeft) als de reproductie van het leesvoer focust.
Door Inge Provost, trainer @ Brainconsult
Afgewerkt.

Wat moet je weten?
Je stapel werk groeit, en je denkt erover om een eerste medewerker aan te werven? Chapeau! Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe ga je te werk? Wie kan je helpen? Tijdens deze sessie reiken we info en tools aan om je te ondersteunen bij het nemen van deze belangrijke stap. Je krijgt een goed overzicht dat zelfs interessant is als die eerste medewerker nog verre toekomstmuziek is.
Door Kurt Boelens, Directeur @ ADMB HR Services
Afgewerkt.

Hoe begin je met een streepje voor?
Wil je starten als freelancer? Of ben je recent gestart? Dan geeft dit webinar je concrete tips om die opstart beter te laten verlopen. Je leert welke vennootschapsvorm het meest is aangewezen, wat de valkuilen zijn, hoe je klanten kan vinden, hoe andere freelancers werken, ...
Door Lieven Van de Velde, ervaren freelancer en coach @ Youniverse
Afgewerkt.

Hoe kan JOUW website beter?
Tijdens deze webinar overloopt 'websitedokter' Lieven Van de Velde de websites van de ingeschreven deelnemers, om op basis daarvan tips te geven rond onder meer gebruiksvriendelijkheid, inhoud en vindbaarheid in de zoekrobots. Een ideale check up dus door een neutrale, ervaren expert.
Door Lieven Van de Velde, e-business coach @Youniverse
Afgewerkt.Nu hebben we enkel nog deze praktische info nodig:(Niet Unizo leden kunnen slechts voor 3 webinars inschrijven)